Srba Reckovic 800x430 1

Serija „Žmurke“ na 25. Međunarodnom filmskom festivalu u Ženevi

383 Views0 Comment

Serija „Žmurke“ biće prikazana na 25. Međunarodnom filmskom festivalu u Ženevi, a u okviru takmičarskog programa najboljih svetskih serija (International TV Series Competition). Među deset serija koje se takmiče za prestižnu nagradu, pored Radivojevićeve, našle su se i britanska serija „Godine i godine“ i hrvatska serija „Uspeh“. Kompletnu listu nominovanih pogledajte ovde.

Serija „Žmurke“ predstavlja intimnu, autobiografsku i antiratnu priču iz detinjstva Miše Radivojevića i njegovih drugara u malom mestu u Srbiji. „Žmurke“ su serija sa decom, ali namenjena pre svega odraslima. Serija govori o deci u ratu, ali je usmerena ka tome šta bi odrasli mogli da nauče iz njhovog pogleda. U seriji od šest epizoda ispričane su dirljive, uzbudljive i tragične priče kroz vizuru dece. Sva surovost sveta prikazana je kroz turbulencije u tek oslobođenom malom gradu, gde deca nisu imala isti tretman, iako nisu bila odgovorna za grehe ili uspehe roditelja.

Serija „Žmurke“ je nastala u produkciji Radio-televizije Srbije i koprodukciji Adrenalina, a premijerno je emitovana na Javnom servisu tokom marta, aprila i maja 2019. godine. „Žmurke“ će u Ženevi biti prikazane 2. i 4. novembra, dok festival traje od 1. do 10. novembra 2019. godine.

Miloš Miša Radivojević je poznat kao reditelj zapaženih i voljenih filmova kao što su: „Bube u glavi“, „Kvar“, „Dečko koji obećava“, „Una“, „Čavka“, „Uvod u drugi život“, „Ni na nebu ni na zemlji“, „Buđenje iz mrtvih“, „Odbačen“, „Kako su me ukrali Nemci“…

Izvor: fcs.rs