Blog
potera rekorderi

Rekorderi “Potere” otkrivaju kako su nadmudrili tragača: “Pokazali smo da treba ceniti znanje”

759 Views0 Comment

Trojica mladih studenata i jedan profesor oduševili su gledaoce sinoćne epizode kviza “Potera kad su pobedili tragača Žarka Stevanovića i osvojili rekordan iznos od 1.080.000 dinara. U Jutarnjem programu RTS-a otkrili su kako su uspeli da nadmudre tragača, piše RTS.

Arsenije Arsić, student ekonomije iz Beograda koji je sa 60.000 dinara prošao u poslednju igru, kaže da mu je iz sadašnje perspektive žao što možda nije odabrao višu sumu, jer je u drugoj igri znao sve odgovore.

Drugi student ekonomije u sinoćnoj Poteri bio je Bojan Milošević, koji je u drugoj igri odabrao višu sumu i sa 300.000 doprineo ukupnom iznosu i postavljanju rekorda kviza.

– Veoma je neobičan osećaj biti u kvizu. U prvoj igri sam imao malu tremu zbog čega nisam uspeo da osvojim sumu koju sam želeo, pa sam u drugoj igri išao na sve ili ništa – ističe Milošević.

Siniša Vulić, student istorije iz Beograda, briljirao je u prvoj igri i dao 12 tačnih odgovora, a u drugoj je hrabro odlučio da ide na višu sumu i pokuša da osvoji 700.000. Rizikovao je i isplatilo se.

Sva trojica studenata se slažu da je osećaj pobede nad tragačem fantastičan.

Darko Vučićević, profesor tehnike i informatike iz Šapca, dao je 8 tačnih odgovora u prvoj igri, ali je u drugoj igri na nagovor mlađih kolega izabrao nižu sumu od 20.000 dinara.

– Došao sam pre svega da se igram. Sticajem okolnosti, zahvaljujući ovim mladim momcima, došli smo u situaciju da oborimo rekord. Bitno je da smo timski radili i mislim da je to bilo ključno – kaže Vučićević.

Tragač je bio sjajan, ali smo bili bolji

Posle uspešno odigranih prvih rundi, Vulić kaže da su svi takmičari ušli nekako rasterećeno u finalni okršaj sigurni da mogu da pobede tragača.

– S obzirom na to da je Siniša briljirao i u poslednjoj igri, bio sam prilično siguran da ne možemo da izgubimo kada se nakupilo više od 20 koraka. Bilo mi je veoma krivo što sam jednom pogrešio iako sam znao tačan odgovor, ali nisam obratio pažnju. Srećom, to nas nije mnogo koštalo – ističe Arsić.

Na pitanje da li bi situacija možda bila drugačija da je neki drugi tragač bio umesto Žarka Stevanovića, Bojan Milošević kaže da bi možda bilo malo teže sa psihološkog aspekta, jer je Žarko najpribližniji sa godinama.

Arsenije Arsić se slaže i smatra da im je Žarko najviše odgovarao jer ne stvara psihološki pritisak, za razliku od Milinkovića, ali dodaje da su što se znanja tiče sva tri tragača podjednako jaka.

Sa druge strane, profesor Vučićević je rekao da bi njemu zbog godina možda najviše odgovarao Milinković kao tragač.

 Ovo je trenutak koji nam govori da treba ceniti znanje. Ovi momci pored mene su pokazali da treba u budućnosti računati na njih – napominje Vučićević.

Izvor: Telegraf