Ž M U R K E

Prva autorska serija proslavljenog filmskog reditelja Miloša Miše Radivojevića prikazuje život u maloj balkanskoj varošici pri završetku Drugog svetskog rata. Kroz sopstvenu intimnu ispovest autor nas upoznaje sa dirljivim, uzbudljivim i tragičnim sudbinama dece koja su, u tek oslobođenoj zemlji, odgovorna za grehe ili pobede svojih roditelja.

Žmurke je serija sa decom, namenjena odraslima. Njena univerzalna i vanvremenska poruka se obraća milionima ljudi koji u ovom trenutku, u potrazi za srećom, ne osluškuju decu oko sebe i u sebi.

Glumačku postavu čine Milan Marić, Aleksandar Berček, Mihajlo Miša Janketić,  Boris Isaković, Svetozar Cvetković, Marta Bjelica, Vjera Mujović, Milica Zarić, Jelena Đokić, Jasna Đuričić, Branko Cvejić, Jovana Stojiljković, Igor Benčina i drugi.

Reditelj Miloš Miša Radivojević, za seriju Žmurke,  je nagrađen Zlatnom antenom za najbolju režiju na takmičenju FEDIS. Serija je prikazana i na 25. Međunarodnom filmskom festivalu u Ženevi, u okviru takmičarskog programa najboljih svetskih serija (International TV Series Competition).