VRATIĆE SE RODE

Vratiće se rode nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Rode su serija koja je u svima izazvala najlepše emocije. Kao takva, ona je jedna od najboljih kultnih srpskih serija prethodne decenije. Premijernu epizodu serije Vratiće se rode gledalo je 2,6 miliona ljudi. Ova serija je postala  deo pop kulture, a replike iz serije postale su deo svakodnevnog govora. Serija Vratiće se rode je u svakom pogledu raskošna, pa nije iznenađenje da je čak i njen soundtrack jedan od najpopularnijih.

Glavni junaci serije Vratiće se rode, Švaba i Ekser, preživljavaju u tranzicionoj Srbiji „valjajući“ robu sumnjivog porekla. U trenutku kada je na korak od odluke o iseljenju iz zemlje, Švaba nasleđuje imanje i kuću u Barandi nadomak Beograda. Da bi otplatio dug prema lokalnom kriminalcu, Švaba pristaje da u kući otvori kafanu i kupleraj, i tako izaziva gnev meštana.

Niz nepredvidivih okolnosti stvoriće prijateljstva i neraskidive veze tamo gde niko ne bi pomislio da će ih biti. U živote meštana Barande vratiće se nada i ljubav. I rode, poznate po vernosti i odanosti.

Brojnu glumačku ekipu reditelja Gorana Gajića predvode Nikola Đuričko, Dragan Bjelogrlić, Srđan Todorović, Mirjana Karanović, Mira Banjac i Branimir Brstina.