stevankragujevicmicataticiacim1975 815x458 1

Obožavani lutak sad je dobio naslednika – mlađeg brata Četvrtka

912 Views0 Comment

Magiju koju je stvorio Duško Radović pokušaće da nastave Leontina Vukomanović i Dragan Marić.

Emisija “Na slovo, na slovo prvi je objavljena pre čitavih 48 godina, a mnogi se i dalje sa nostalgijom sećaju Miće i Aćima, dva lika u jednom telu, uz koje su generacije odrastale.

Emisija je utoliko bila privlačnija mališanima što je scenario i tekst  pesama pisao vrsni pozvalac dečje duše – Duško Radović.

– Kad se popneš na brdašce u visoke stene, metni ruku na srdašce, pa se seti mene – pevao je Mića.

– Ja znam jedan cvetak, al’ mu ne znam ime, mislim da se zove “ne zaboravi me” – pridružila im se u jednoj epizodi legendarna Lola Novaković. Aćim se nadovezivao:

– Pored reke Tiki Taus rodio se Miki Maus, on ti jedan pozdrav šalje, da se sa mnom družiš dalje.

Naročito popularna bila je uspavanka za Aćima, “Spavaj, Aćime” koju su mnogi roditelji prepevavali sa imenom svog mališana.

Originalna serija imala je 34 epizode, a reprizirana je na nacionalnom kanalu više puta. Godine 2010. dobila je svoj rimejk, a sada u “Na slovo, na slovo” univerzum stiže još jedna važna novina – Aćimov brat Četvrtko.

Naime, u Dečjem kulturnom centru počelo je snimanje nove serije za decu “Četvrtko u akciji”.Predviđeno je da nova lutka bude predstavljena kao mlađi brat legendarnog Aćima. Umesto braon sakoa i lovačkog šešira, Četvrtko će imatu naranžastu kosu i mornarko plavu duksericu.

– Mnoge generacije dece, kao i moja, odrastale su uz Miću i Aćima i čuvenu seriju za decu “Na slovo, na slovo” za koju je scenario pisao Duško Radović – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i javnost obavestio o ovoj novini.

– Zato sam posebno ponosan što mogu da objavim da se rodio Aćimov brat Čevtrko. Četvrtko se rodio u našem Dečijem kulturnom centru gde se snima serija za decu “Četvrtko u akciji” – rekao je Vesić i dodao:

– Pre pet godina Dečiji kulturni centar bio je institucija koja je preživljavala i jedva sastavljala kraj sa krajem. Zahvaljujući velikoj energiji Dragana Marića i Leontine Vukomanović i velike podrške grada Beograda Dečiji kulturni centar ne samo da je renoviran već je postao mesto gde se ponovo stvara program za decu, odnosno nove pesme i serije.

Izvor: telegraf.rs