k6uk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlRJN01EQV8vMGMyM2QyODlkMTk0MDY3MjQzNTY1MmEzMDdlMzg4MGEuanBlZ5GTAs0EsACBAAE

Novi kviz na RTS: Potraga sa Memedovićem

1635 Views0 Comment

Licencirani kviz “Potraga”, koji dolazi iz Velike Britanije, od ponedeljka, 28. oktobra na program RTS. u ulozi voditelja Jovan Memedović.

LICENCIRANI kviz “Potraga”, koji dolazi iz Velike Britanije, od ponedeljka, 28. oktobra stiže na program RTS, a u ulozi voditelja naći će se Jovan Memedović.

– Započeli smo snimanje trenutno najvećeg evropskog hita, kviza znanja “Potraga” – otkriva nam glavni producent Svetlana Drinjaković.

– Kviz ima voditelja, to je kod nas Jovan Memedović, četiri takmičara i “tragače”, lovce na znanje, tačnije, na neznanje takmičara. Tragači su, jedino kod nas, poznate ličnosti – reditelj Milorad Milinković, slikar Uroš Đurić, novinar Slobodan Nešović i arhitekta Maja Vidaković, članica “Mense”.

Otkriva nam Svetlana i da je u svakoj epizodi angažovan po jedan “tragač”, kao i da su zajedno sa takmičarima prošli testove opšteg znanja i kulture.

– “Tragači” su naši ljudi, kovoditelji, i po licenci, oni moraju da imaju nadmen stav, da publika voli da ih mrzi – kaže Svetlana, koja stoji iza brojnih kvizova rađenih kod nas, ali za ovaj tvrdi da je kvalitativno različit od ostalih.

Po pravilima igre četvoročlani tim pokušava da u zajedničku kasu sakupi što više novca odgovarajući na pitanja u roku od 60 sekundi. Svaki tačan odgovor donosi određenu svotu novca. Međutim, to je prvi deo igre. Osvojeni novac takmičar mora da potvrdi u odmeravanju znanja sa “tragačem” i tek nakon tog duela, ko prođe, ide u “finalnu potragu”, drugi deo kviza. Sledi novi set pitanja za najuspešnije takmičare, a zatim i za “tragača”. Ko da više tačnih odgovora odnosi novac, odnosno ukoliko pobedi “tragač”, novac ostaje u “banci”.

– Imam utisak da “Potraga” ima kapacitet da traje dugi niz sezona. Dinamičan je i brz kviz – zaključuje Svetlana Drinjaković.

IZ ŠUME U STUDIO

JEDAN od naših najboljih TV dokumentarista Jovan Memedović prvi put je u ulozi voditelja kviza.

– Jovana smo jurili po šumama i gorama i kada je pristao na snimanje kviza, stavili smo mu tašnu i mašnu – priča nam Svetlana Drinjaković. – Njegova uloga je da uvek bude na strani takmičara. Na ovim, prvim danima snimnja pokazao je veliku profesionalnost, veoma je dobar. Verujem da će svima biti zanimljivo.