Blog
Arben Barjaktaraj

Adrenalin produkcijska kuća kreće sa drugom sezonom Balkanske krimi drame Besa

64 Views0 Comment

Produkcijska kuća Adrenalin na međunarodnom tržištu sledeće nedelje lansira drugu sezonu balkanske krimi drame serije Besa.

Nastala po originalnoj ideji osnivača Adrenalina Srđana Šapera i premijerno prikazana 2018. godine, Besa prati očajničku borbu običnog čoveka koji je primoran da postane ubica da bi zaštitio svoju porodicu nakon što se zadužio kod albanskog narko bosa.

Snimana u pet zemalja širom Balkana, druga sezona je smeštena tri godine kasnije, kada su čovek i njegova porodica u programu zaštite svedoka nakon što su svedočili protiv narko bosa. Druga sezona imaće svetsku premijeru na Talinskom filmskom festivalu Black Nights Film Festival u ponedeljak.

Prvu sezonu serije Besa koproducirali su Adrenalin i Red Planet Pictures sa sedištem u Velikoj Britaniji, a napisao je tim na čelu sa osnivačem i izvršnim predsednikom Red Planet Tonijem Džordanom.

Drugu sezonu kreirao je Igor Stoimenov, koji je takođe napisao i režirao većinu epizoda, a producirali su Adrenalin i Telekom Srbija. Premijerno će biti prikazan na Balkanu krajem ovog meseca.

Međunarodna glumačka ekipa uključuje: Arben Barjkaraj (Harry Potter, Taken), Radivoje Raša Bukvić (Taken, Die Hard), Miloš Timotijević (Chernobyl Diaries), Katrina Čas (Wolf of Wall Street), Gert Raudsep (Cherry Tobacco), Milan Marić (Dovlatov) and Florist Bajgora (Gangs of London).

Izvor: C21Media

Fotografija: Sergej Radović